Implantologie is het aanbrengen van implantaten in de mond. Implantaten zijn een optie bij veel gebitsproblemen. Een implantaat is een soort schroefje van titanium, waar diverse onderdelen op ‘geschroefd’ kunnen worden. Een kroon of een brug, bijvoorbeeld. Of een drukknop voor een prothese, waardoor die altijd goed vast zit (een ‘klikgebit’). 

Implantaten krijgt u altijd in fases. Eerst worden de schroefjes in het bot aangebracht, uiteraard onder verdoving. Voor implantaten is het belangrijk dat er genoeg bot is waar de schroef in vast zit. Als de schroefjes eenmaal zitten, moet het bot een tijdje genezen. 
 

Na de herstelfase wordt datgene wat er bovenop moet komen, op maat voor u gemaakt. Er wordt een gipsafdruk van uw kaak met implantaten gemaakt, en daarop wordt de brug, kroon of het gebit gemodelleerd. Dit wordt vervolgens in uw mond geplaatst. Daarna komt u nog een paar keer op controle (meestal 1 x per jaar).

          ONZE SPECIALISMEN

 
1

Oral Diagnostiek

Voor een groot aantal behandelingen is het van belang om goed zicht te krijgen op uw mond, tanden en kiezen.

 

Meer lezen >>
2

Paradontologie

Paradontologie is een differentiatie binnen de tandheelkunde die zich richt op steunweefsels van de tanden en kiezen; het kaakbot, het tandvlees en het ligamentum paradontale.

Meer lezen >>

3

Implantologie

Implantologie is het aanbrengen van implantaten in de mond. Implantaten zijn een optie bij veel gebitsproblemen.

 

Meer lezen >>

4

Chirurgie

U kunt bij Dental Clinic Prinsenhof terecht komen voor een kleine chirurgische ingreep in uw mond.

Meer lezen >>