Tandarts-gnatholoog

Een tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van pijn en problemen met kauwen. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de gnatholoog betreft kaakklachten, zoals pijnklachten van kaakgewrichten en kauwspieren, kaakgewrichtsgeluiden en een beperkte kaakbeweging en pijn in het gezicht.

Daarnaast is de gnatholoog deskundig in een aantal zogenaamde slaapstoornissen gerelateerd aan het kauwstelsel (tanden knarsen, slaapapneu) en de tandheelkundige gevolgen daarvan (bijvoorbeeld gebitsslijtage als gevolg van knarsen).

Uw tandarts of huisarts dient zorg te dragen voor een verwijzing naar de tandarts-gnatholoog door middel van een gemotiveerde verwijsbrief. Verwijzingen door andere zorgverleners, zoals (tand)artsen met een specialisatie of differentiatie, zijn ook mogelijk (bijvoorbeeld door een kaakchirurg, tandarts-endodontoloog, neuroloog of fysiotherapeut).
 

Maak kennis met onze tandarts-gnatholoog

Dr. Michail Koutris, tandarts-gnatholoog Dr. M. Koutris, studeert af als tandarts van de tandheelkundige school van de Universiteit van Athene. In 2007 studeerde hij af van de 3-jaar postinitiële opleiding voor Orale Kinesiologie. Sinds 2007, is hij tandarts-gnatholoog, herkent door NVGPT. In 2013 heeft succesvol zijn proefschrift verdedigen. Momenteel is hij universitair docent bij het (ACTA). Hij is ook werkzaam als tandarts-gnatholoog in de kliniek voor Ziekenhuistandheelkunde van het AMC. Hij is past-voorzitter van de onderzoekscommissie van de "European Academy of Craniomandibular Disorders-EACD" en lid van het RDC-TMD consortium van de International Association for Dental Research (IADR). Hij is ook lid van de International Association for the Study of Pain (IASP) en de Society for Oral Physiology (Store Kro).

          ONZE SPECIALISMEN

 
1

Oral Diagnostiek

Voor een groot aantal behandelingen is het van belang om goed zicht te krijgen op uw mond, tanden en kiezen.

 

Meer lezen >>
2

Paradontologie

Paradontologie is een differentiatie binnen de tandheelkunde die zich richt op steunweefsels van de tanden en kiezen; het kaakbot, het tandvlees en het ligamentum paradontale.

Meer lezen >>

3

Implantologie

Implantologie is het aanbrengen van implantaten in de mond. Implantaten zijn een optie bij veel gebitsproblemen.

 

Meer lezen >>

4

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Het houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van  tanden in de kaken.

Meer lezen >>

5

Chirurgie

U kunt bij Dental Clinic Prinsenhof terecht komen voor een kleine chirurgische ingreep in uw mond. 

 

Meer lezen >>

6

Gnathologie

Een tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van pijn en problemen met kauwen.

 

Meer lezen >>